Informatie over inloginstructies en stoelreservering

Voor vluchten waarbij er een PNR is, kun je het PNR in de meeste gevallen vinden op de reispapieren. Ook is het bij het oproepen van de boeking mogelijk het PNR terug te zien in de meldingen achter het vluchtschema. Kun je geen PNR vinden, dan is er geen PNR beschikbaar.

Voor charters kun je bij de meeste airlines altijd inloggen met het reserveringsnummer (8-cijferig TOMA-nummer) van de boeking en de achternaam. Soms kun je pas vanaf 30 dagen voor vertrek inloggen bij de airlines. Vergeet niet dat je moet aangeven dat het om een touroperator boeking gaat!

Hierbij een overzicht van de meest voorkomende airlines en de inloginstructies:

Corendon (CAI, XC, XR) TOMA-nummer + achternaam volledig in hoofdletters. https://www.corendonairlines.com/book-and-manage/additional-services. Bagage: 20 kg per persoon. Heb je een vluchtnummer dat begint met XC? Log dan in via fly.corendon.com.
Pegasus (PC) Inloggen via: https://www.flypgs.com/en. Halverwege de pagina kun je op 'Manage my booking' klikken en kiezen dat je geboekt hebt via een Touroperator. Hier voer je het TOMA-nummer en de achternaam van de klant in. Bagage: 20 kg per persoon.
Sunexpress (XQ, XG) TOMA-nummer. Geef aan dat het om een touroperator boeking gaat: https://www.sunexpress.com/reservation/ibe/modify?locale=en_US. Bagage: 20 kg per persoon. Online check-in niet mogelijk bij voor kinderen vanaf 12 jaar. Dit is mogelijk op de luchthaven of door te bellen naar XQ.
European Air Charter (voorheen Bulgarian Air Charter) (BUC, BUG) Niet mogelijk om online in te loggen. Voor BUG-vluchtnummers stoelreservering mogelijk via onze Service Site: https://www.fti-service.nl/rondom-jouw-boeking/vluchten/stoelreservering/fti-5vorflug. Bagage: 20 kg per persoon.
TuiFly (X3) TOMA-nummer: https://www.tui.com/flug/webcheckin/. Bagage: 15 kg per persoon.
Sundair (SDR, SR) Mogelijk na boeken op de website van Sundair: https://sundair.com/services/#/. Bagage: 20 kg per persoon.
Eurowings (EW, EWI) TOMA-nummer. Geef aan dat het om een touroperator boeking gaat.  Let op: Eurowings ondervindt momenteel technische problemen op hun website. Krijg je een foutmelding, dan is het helaas niet mogelijk om online in te loggen: https://www.eurowings.com/en/my-trip/checkin.html. Bagage: 23 kg per persoon.
Aegean TOMA-nummer. Let op: je kunt pas stoelen reserveren bij web check-in vanaf 48 uur voor vertrek, dus niet eerder: https://en.aegeanair.com/. Bagage: 23 kg per persoon.
Air Malta (KM) Niet mogelijk om online in te loggen. Let op: bij KM gebruiken we zowel charters als lijnvluchten, als er een PNR op de factuur staat is er een lijnvlucht geboekt en kun je inloggen met het PNR. Bagage: 23 kg per persoon.
Air Cairo (SMQ) Inloggen met TOMA-nummer via website Sunexpress. Geef aan dat het om een touroperator boeking gaat: https://www.sunexpress.com/reservation/ibe/modify?locale=en_US. Bagage: 20 kg per persoon.
Condor (DE) TOMA-nummer. Geef aan dat het om een touroperator boeking gaat: https://www.condor.com/tcibe/eu/mybooking/login. Bagage: 20 kg per persoon.
Freebird (FH, FHY) Inloggen via: https://www.freebirdairlines.com/en. Ga naar My booking en voer het TOMA-nummer in bij Reservation number, achternaam volledig in hoofdletters.Bagage: 20 kg per persoon.
Tailwind (TWI) TOMA-nummer: https://www.tailwind.com.tr/passenger-services. Bagage: 20 kg per persoon.
Turkish Airlines (ATK)

Niet mogelijk om online in te loggen. Bagage: 20 kg per persoon. Let op: bij Turkish Airlines gebruiken we zowel charters als lijnvluchten, als er een PNR op de factuur staat is er een lijnvlucht geboekt en kun je inloggen met het PNR.

Transavia (HV) PNR staat altijd op de factuur. Zijn het vluchten van AMS naar HRG? Dan is er geen PNR en is het TOMA-nummer voldoende om in te loggen bij Transavia: https://www.transavia.com/nl-nl/my-transavia/account/logon/. Lukt het niet direct? Probeer het dan op een later moment.
SouthWings Airlines (2S) Er is geen PNR beschikbaar en de klanten dienen zich te wenden tot de check-in balie. 
Vueling (VY) TOMA-nummer. Let op: kies voor inloggen met route, niet met e-mailadres: https://www.vueling.com/en/////. Bagage: 23 kg per persoon.

 

Stoelreservering FTI & 5vorFlug

Lees hier meer over het maken van een stoelreservering bij FTI & 5vorFlug